Reiki [rei: geest/ziel ; ki: energie/levenskracht]
“The wound is the place where the light enters” – Rumi-

Reiki komt uit Japan en is de universele levensenergie die in alles op aarde aanwezig is en het leven voedt. Levensenergie is dus al in alles aanwezig en kan, door van alles wat het leven ons serveert, uit balans raken of stagneren. De levensenergie stroomt dan niet goed door en kan op fysiek, mentaal, emotioneel of energetisch niveau geblokkeerd zijn. De reiki-energie is als stromend water die blokkades aanraakt. Dat ene zetje, kan al voldoende zijn, om het zelfgenezend vermogen zelf aan de slag te laten gaan met het helen van de wond die onder de blokkade ligt.
Reiki maakt het begin, maakt de energie die stagneert los, om vanuit die opening meer te kunnen gaan helen. En dit doet ons systeem uiteindelijk zelf. Reiki wordt in Japanse ziekenhuizen ook toegepast als geneeswijze.

“Alsof de strakke band om mijn borst een paar gaatjes losser was gemaakt”

Reiki oorsprong
Reiki werd al 2500 jaar geleden gebruikt maar ging verloren tot het herontdekt werd door Mikao Usui (1865 – 1926). Na een speurtocht in oude geschriften kreeg hij inzicht en inwijding tot een methode waarbij door het opleggen van de handen bij iemand, heel spoedig en waarneembaar genezing optrad. Uniek aan de methode was dat deze niet gebonden is aan een specifiek geloof. Tijdens zijn leven leidde hij verschillende Reikimasters op die op hun beurt de reiki-initiatie verder doorgaven, met hun eigen accenten. Hierdoor ontstonden er verschillende reikistromingen die op hun beurt telkens gebruik maakte van de universele energie.

“Het is als jezelf omarmen en jezelf terug welkom heten in je eigen koninkrijk”

Het reiki effect
Een reikibehandeling helpt je diep te ontspannen, raakt het zelfgenezend vermogen aan, helpt stress te reduceren, brengt emotioneel, energetisch, fysiek en lichamelijk meer balans en zorgt voor een vitaler en kalm gevoel. Wanneer we ons vitaler voelen, werkt dit ook door op ons blij-level, op ons zelfvertrouwen, en op onze innerlijke kracht. Vanuit die kracht, sta je sterker in je schoenen en kan stress je minder snel uit je lood slaan. Inmiddels heb ik al diverse mensen succesvol mogen ondersteunen via een reikibehandeling. Met name hoor ik vaak, dat de behandeling, net dat duwtje in de rug was naar een verdieping in henzelf, of dat ene ontbrekende puzzelstukje aanreikte waardoor ze zelf weer, krachtig en met meer vertrouwen ertegenaan konden. “Vaak met nieuwe ogen op een oude situatie.” Ook de rust en kalmte is een van de meest gehoorde effecten.

De behandeling
Een behandeling duurt 75 minuten en is inclusief, intakegesprek, en evaluatie. Het is met de kleding aan. Mijn handen rusten zachtjes op plekken in je lichaam, waar de reiki naartoe stroomt.

De locatie voor de behandelingen is: Maastricht of Geistingen (vlakbij Maaseik, België).
Een afspraak maken kan via 00316 28782678.

Reikischolingen
2017: augustus Reiki I: René van Iersel, Landgraaf.
2018: januari Reiki II: René van Iersel, Landgraaf.
2018: juli Reiki III: René van Iersel, Landgraaf.