Ilona Wijnands
Yoga en ik ontmoetten elkaar in 2001. Nog nooit deed een verbinding mij zo goed en dat wil ik dolgraag met jou delen. Yoga is verbinden. Met je lichaam, je geest, je adem, je omgeving maar ook met het goede gevoel en het minder prettige gevoel. Yoga geeft mij voeten waarop ik stevig in de aarde kan staan. Geeft me twee armen waarin ik mij beschermd voel als de prikkeling van buitenaf of emoties van binnenuit even te overweldigend worden.

De yogamat is mijn veilige haven. Die mij via mijn practice spiegelt hoe het gaat. Dat wil ik ook jou laten ervaren. Lichaamsbewustzijn is een rode draad in de yoga die ik geef. De adem is een van mijn grootste leermeesters en begeleiders op mijn yogapad. De adem is er altijd en beweegt met al haar kracht door ons heen. Ook wanneer het even minder lekker loopt. We maken dan contact met die stukken in onszelf en gaan ervaren hoe de adem op die plekken ontspanning kan gaan geven. Je zult weer meer ruimte ervaren.

Yoga laat mij contact maken met een diepe stilte en geeft mij vanuit die stilte vitale kracht en de power om met vertrouwen te handelen. Ik kan dit nu zeggen, omdat yoga mij heeft geholpen mijn faalangst te overwinnen door hem samen met mij aan de hand te nemen. Ik heb mijn angst dus juist ingezet om meters te groeien! Liet ik me vroeger beperken in mijn bewegingsvrijheid en leefde ik onder constante spanning en in een staat van mentale en fysieke uitputting, sinds yoga er is ervaar ik meer persoonlijke ruimte, vrijheid en vitaliteit dan ooit.

Ik houd van een praktische vertaalslag van wat de yoga biedt in het dagelijks leven. De lessen geef ik dan ook op een praktische, aardse manier. Namasté, Ilona